Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Εργασία: Αυτή είναι η πιο επιθυμητή δεξιότητα σύμφωνα με καθηγήτρια του Χάρβαρντ – Την έχουν πολύ λίγοι

 Μέσα από μια δεκαετία διδασκαλίας και έρευνας στο Χάρβαρντ, η Heidi K. Gardner, ανακάλυψε μια σημαντική δεξιότητα που συχνά παραβλέπεται. Όπως λέει, πρόκειται για την ικανότητα να κατανοεί κανείς πώς να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Μάλιστα, όπως λέει η ίδια στο CNBC, όσοι καταλαβαίνουν πώς να συνεργάζονται μέσα σε μια ομάδα έχουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων που δεν το κάνουν.

Και όμως, αυτό που συνήθως ψάχνουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι κάτι άλλο. Στις προσλήψεις, οι έξυπνοι υποψήφιοι είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα επιθυμητοί. Παρέχουν αποτελέσματα υψηλότερης ποιότητας, ανεβαίνουν γρηγορότερα στην ιεραρχία, τραβάνε την προσοχή των ανώτερων στελεχών και έχουν περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες.

Από την άλλη, η δεξιότητα της συνεργασίας είναι εκπληκτικά σπάνια, ειδικά στον αντρικό πληθυσμό.  Μια μελέτη της McKinsey του 2021 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηγέτες, σε σύγκριση με τους άνδρες στις ίδιες θέσεις, είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο σε συλλογικές δράσεις που δεν αφορούσαν επίσημα τη δουλειά τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου